راز دورکاری هلندی ها چیست؟

به گزارش راه ساری، 98 درصد از مردم هلند به اینترنت پرسرعت دسترسی دارند. هلند ترکیب درستی از فناوری و فرهنگ را برای ساختن یک دورکاری پیروز از آن خود نموده است.

راز دورکاری هلندی ها چیست؟

هلندی ها چیزی در خصوص دورکاری می دانند که احتمالا بقیه مردم دنیا هنوز آن را کشف ننموده اند.

احتمالا شما تنها کسی نیستید که در این روزهای کرونایی ارتفاع لپ تاپ خود را با کتاب های آشپزی تنظیم می کنید یا از پشت جایگاه آشپرخانه به دلیل سرعت VPN خود می نالید. بیشتر دولت های دنیا این روزها برای کاهش سرعت شیوع بیماری کووید-19 کوشش دارند تا کارمندان خود را برای کار از خانه توانمند سازند.

بی بی سی در گزارشی با نام هلندی ها چه چیزی را در خصوص دورکاری به دنیا می آموزند به آنالیز رمز و راز پیروزیت مردم این کشور در باره کار از راه دور پرداخته است.

به گزارش خبرنگاران، هر چه بیشتر با شرایط نرمال جدید هماهنگ می شویم، کارشناسان نیز احتمالات بیشتری را در خصوص ماندگاری دورکاری در دوران پسا کرونا مطرح می نمایند. این موضوع باعث می گردد بسیاری از کارمندان عصبی تنظیمات میز کار خود را رها نموده و کمی بعد برای مقابله با مشکل کمر درد مرتب روی زمین دراز بکشند.

نمایی از شهر آمستردام هلند/ عکس: Getty Images

اما برای بعضی از کارکنان، دورکاری، یک روز معمولی مانند روزهای کاری در اداره یا دفتر کار محسوب می گردد. بسیاری از هلندی ها در این گروه قرار می گیرند. هزاران کارگر هلندی از مزایای فرهنگ کاری شناور و انعطاف پذیر در هلند بهره می برند. در حالیکه درصد افراد شاغل دورکار قبل از شیوع ویروس کرونا در بریتانیا حدود 4.7 درصد و در آمریکا حدود 3.6 درصد بود، 14.1 درصد از نیروی کاری هلند معمولا از راه دور کار می کردند. هلند مدت هاست که شیوه دورکاری را پیشه نموده و دنیایان را به سمت کار از راه دور پیش می برد. در سال های گذشته فنلاند نیز قدم در این راه گذاشته است اما بقیه کشورها با تاخیر در ابتدای این جهت مانده اند و راه زیادی در پیش دارند.

ایوو فن دورن مهندس و کارفرمای ساکن آمستردام در این باره می گوید: از زمان آغاز بیماری دنیای نقش خودم را به عنوان مربی دورکار برای همسر و همسایگانم پیدا کردم. من ناخودآگاه به تمام سوالات مرتبط به شبکه اینترنت و ویدئو کنفرانس ها پاسخ داده ام. برای من نیز پاسخ به این سوالات جذاب و هیجان آور است و مانند یک موهبت می ماند.

در طول دوران کرونایی شرکت های دنیا دریافتتند که تغییر کار اداری به دورکاری انتقال چندان نرم و آسانی هم نیست. تغییر کارمندان مستقر در دفاتر کاری با تجهیزات کامپیوتری و تبدیل آنها به کارمندانی با فرهنگ دورکاری و ایجاد ارتباط مرتب و دو طرفه برای بسیاری از کارفرمایان و کارکنان تغییری قابل توجه، انرژی گیر و چشمگیر بوده است اما برای هلند که تعداد قابل ملاحظه ای از کارمندان آن اصول دورکاری را می دانند، کمتر دراماتیک به نظر می رسد.

-

یک مهندس و کارفرمای هلندی: برای من نیز پاسخ به این سوالات مربوط به کار با اینترنت، شبکه و کامپیوتر جذاب و هیجان آور است و مانند یک موهبت می ماند.

-

فن دورن به عنوان کارفرمای شرکت Auth0 به کارگران خود گزینه کار انعطاف پذیر را پیشنهاد داده و به همین دلیل بودجه ای را برای ایجاد یک دفتر خانگی کارآمد و راحت در اختیار آنها قرار داده است. او همچنین برای ایجاد فضاهای کار مشترک نیز تمهیداتی را در نظر گرفته است.

فن دورن در این باره می گوید: مردم هلند از زمان آغاز تعطیلی ها و قرنطینه مزایای زیادی را نسبت به مردم دیگر کشورهای دنیا داشتند. خوشبختانه 98 درصد از مردم کشور ما به اینترنت پرسرعت دسترسی دارند و هلند ترکیب درستی از فناوری و فرهنگ را برای ساختن یک دورکاری پیروز از آن خود نموده است. من در این باره از روی ارزش ها و کیفیت کاری قضاوت می کنم و اهمیتی به نشستن 9 ساعت در روز پشت میز نمی دهم.

فرهنگ مناسب برای دورکاری

از آنجا که در حال تصور آینده ای پسابیماری هستیم، بسیاری خود را در جهت کاری فن دورن برای احداث دفاتر دائمی کار از راه دور می بینند و در فکر حذف دفاتر کاری معمولی هستند.

ویلهلم الکساندر پادشاه هلند در حال کار از خانه - ماه آوریل شهر لاهه در شرق هلند- بسیاری از هلندی ها حتی قبل از آغاز همه گیری از خانه کار می کردند/ عکس: Getty Images

نتایج نظرسنجی های اخیر در آمریکا که در میانه بحران بیماری صورت گرفت، نشان داد که 59 درصد از کارکنان دورکار تمایل دارند پس از رفع شدن کامل محدودیت ها در مشاغل و بازگشایی دوباره مدارس تا حد امکان به دورکاری خود ادامه دهند. شرکت های عظیم بین المللی مانند موسسه معتبر بارکلیز و توییتر نیز از احتمال حذف فضاهای گران اداری خبر داده اند و ادارات را متعلق به گذشته خواندند. هر دوی این شرکت ها با اشاره به انتها دوران رفت و آمدِ کارمندان، در سیاست های کاری خود ظرفیت های دورکاری طولانی مدت در دوره پسا همه گیری را برنامه ریزی نموده اند.

آکجو ناوتا استاد روانشناسی سازمانی در دانشگاه لایدن هلند که بر روی چگونگی ارتقای فردی در زمینه کاری پویا تحقیق می نماید، بر این باور است که کارفرمایان می توانند از هلند برای اجرای دفاتر از راه دور الهام بگیرند و دفاتر مجازی احداث نمایند.

به گفته این استاد دانشگاه، ارزش هایی مانند دموکراسی و مشارکت در فرهنگ کاری هلند ریشه دارد و به همین دلیل مدیران اعتماد بیشتری به کارکنانشان در مقایسه با دیگر کشورهای دنیا می نمایند. برای مثال بانک ING به عنوان یک موسسه مالی اعتباری پرنفوذ هلندی در حال اجرای سیاستی آزمایشی برای گروهی از کارکنان در تعطیلات نامحدود است. آنها در این برنامه قصد دارند بدون ایجاد خلل در انجام وظایف، به اندازه خواست کارکنان به آنها مرخصی بدهند. کارفرمایان در دیگر نقاط دنیا نیز اعتماد به کارکنان خود را می آموزند و به کار خانگی آنها اطمینان می نمایند.

این استاد دانشگاه می گوید: مطمئنم در دوران پسا کرونا ترکیب هوشمندانه کار از خانه و نشست های حرفه ای در زندگی واقعی بیشتر و بیشتر در دنیا شکل می گیرد.

-

یک کارشناس مالی در هلند: ما با سواد دیجیتالی بیشتر از این بحران بیرون بیاییم و آگاهیم که قادر به دورکاری با استقلال بیشتر هستیم.

-

البته زمینه های مالی و اجتماعی گسترده تری باعث ایجاد شکوفایی دورکاری در هلند شده است.

بارت گوت آینده نگر مالی مستقر در شهر امرسفورت در استان اوترخت هلند در این باره گفت: زیرساخت های فیزیکی در هلند به خوبی توسعه یافته اند و امکان دورکاری برای عموم بسیار زیاد است.

وی اضافه کرد: کتابخانه های عمومی، خود را به عنوان فضای کاری عظیم، راحت و مدرن جا انداخته اند و کیفیت بسیاری از کافی شاپ های کوچک برای ارائه زیرساخت و امکاناتی مانند اینترنت به نیروی دورکار بسیار مناسب است. کارفرمایان هلندی نیز فرصت را برای کاهش هزینه و افزایش بهره وری غنیمت شمرده اند. آنها در این شرایط به فضای کمتری از اماکن اداری و دفتری گرانقیمت احتیاج دارند. قانون سخت گیرانه حقوق و دستمزد در هلند نیز به معنای ایجاد انگیزه برای کارکنان در خانه است. آنها باید مطمئن باشند کارکنان آنها با امکانات و تجهیزات سالم و در فضایی مناسب در خانه کار می نمایند.

انفجار دورکاری در هلند و ایجاد امکانات شرکتی تنها به نفع شرکت های عظیم و کارفرمایان نبوده است. حدود 1.1 میلیون از کارکنان هلندی از این طریق خود اشتغالی دارند. این فرایند باعث شده تا آنها با ایجاد دفاتر مجازی و بدون احتیاج به فضاهای اداری اختصاصی به طور شخصی و آزادانه کار نمایند.

لارا ویلکینز برگزار نماینده مراسم گوناگون (مهمانی، عروسی، ختم، کنسرت) در آمستردام می گوید: من برگزار نماینده مراسم هستم و در حال حاضر به تنهایی از خانه کار می کنم. وی اضافه کرد: کار از خانه برای محیط زیست بهتر است و ما فضاهای همکاری رایگان و غیر رایگان زیادی برای تعامل و خدمات تجاری خود داریم.

پیغام درج شده بر روی تابلوی هدایت رانندگی در شمال هلند از شهفرایندان خواسته تا در ماه آوریل در خانه بمانند. این کشور در طول شیوع کووید -19 با اقدامات گسترده بسیاری از شهفرایندان را در خانه نگه داشت/ عکس: Getty Images

قدرت ساماندهی مجدد

هلند سطح بالایی از اعتماد را به کارکنان خود دارد و احتیاج به ساختارهای دیجیتالی برای حمایت از دورکاری را درک نموده است. اما در حال حاضر کشورهای دیگر نیز برنامه ریزی های مشابهی را برای دوران پسا کرونایی در آینده نه چندان دور در نظر گرفته اند.

بسیاری از کشورها در حال حاضر با فرهنگ حضور در سر کار مقابله می نمایند. حدود 83 درصد از کارکنان بریتانیایی فشار در محیط کار را بدون در نظر دریافت تاثیر آن بر سلامت روانی و جسمانی حس نموده اند. در آمریکا 15 درصد خانه ها پهنای باند ندارند و یک پنجم کارکنان از احساس عذاب وجدان و گناه خود در خصوص زمان بندی کار در خارج از دفاتر کاری گزارش داده اند. آنها نگران این موضوع هستند که شاید نسبت به کار خود بی مسئولیت قلمداد شوند. در حالیکه هلند ترکیبی از زیرساخت ها، سرمایه گذاری در آینده دیجیتال و فرهنگ اعتماد را به عنوان نمونه اولیه دورکاری به دنیا ارائه می نماید، کمپانی ها در دیگر کشورهای دنیا هنوز درک چندانی از این موضوع برای دنیای پسا کوویدی با دفتر و ادارات کمتر ندارند.

گوت به عنوان کارشناس فرهنگ کار در این باره گفت: چیزی که در ماه های گذشته شاهد آن بودیم قدرت سازماندهی مجدد است. ما اینک در مقیاس گسترده دنیای از راه دور کار می کنیم. من فکر می کنم ما با سواد دیجیتالی بیشتر از این بحران بیرون بیاییم و آگاهیم که قادر به دورکاری با استقلال بیشتر هستیم. شاید ما زودتر به آرزوی استقلال کاری خود برسیم. به دلیل فشارهای ناشی از شیوع بیماری کووید-19 سایر کشورها در یک نمودار منحنی و آشفته در فضای دورکاری گیر نموده اند. مردم نیز در سیاست ها، روش ها، آداب و رسوم و ارزش های قدیمی خود تجدیدنظر می نمایند. ما فقط باید روش های جدید را یاد بگیریم و این موضوع احتمالا مهم ترین درس کنونی زندگی باشد.

-

بالی: سفر به جزیره ای شگفت انگیز در اندونزی

منبع: عصر ایران
انتشار: 11 شهریور 1400 بروزرسانی: 11 شهریور 1400 گردآورنده: rahesari.ir شناسه مطلب: 10443

به "راز دورکاری هلندی ها چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راز دورکاری هلندی ها چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید