رعایت پروتکل های بهداشتی از سیلو تا نانوایی

به گزارش راه ساری، قائم مقام شرکت بازرگانی دولتی ایران اعلام نمود که به دلیل حساسیت و اهمیت آرد نان و گندم تمام پروتکل های بهداشتی از مرحله قرارگیری گندم در سیلوها تا عرضه آردبه نانوایی ها رعایت می گردد.

رعایت پروتکل های بهداشتی از سیلو تا نانوایی

به گزارش خبرنگاران حنان - قائم مقام شرکت بازرگانی دولتی ایران - در نشست خبری که امروز (چهارشنبه) به صورت ویدیو کنفرانس با حضور خبرنگاران برگزار گردید، اظهار کرد: با توجه به اینکه گندم آرد و نان یکی از حساس ترین زنجیره های سفره مردم است، بیش از سایر موارد به آن توجه شده و پروتکل های بهداشتی لازم با نظر وزارت بهداشت و درمان تنظیم شده است.

وی با بیان اینکه حدود 1200 مرکز خرید گندم داریم که در آن ها پروتکل های بهداشتی رعایت می گردد، گفت: این پروتکل ها در مراکز خرید، در سیلوها هنگام حمل گندم رعایت می گردد و کوشش کردیم که این پروتکل ها اجرایی گردد و بر آنها نیز نظارت صورت گیرد. همچنین فروش گندم و تبدیل گندم به آرد و حمل آرد به دکه های نانوایی نیز با رعایت این پروتکل ها با موفقیت اجرا شده است.

قائم مقام شرکت بازرگانی دولتی ایران افزود: حدود 83 هزار واحد خبازی و بیش از حدود 60 واحد نان صنعتی در سطح کشور این پروتکل ها توزیع شد و با واحدهایی که به پروتکل ها توجه ننمایند برخورد خواهد شد و ممکن است سهمیه آرد آنها نیز قطع گردد.

در ادامه این نشست خبری ایرانشاهی - رییس ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا شرکت بازرگانی دولتی ایران - در پاسخ به سوالی مبنی براینکه چه پروتکل هایی ابلاغ شده است؟ گفت: پروتکل ها از طرف وزارت بهداشت، ستاد مرکزی مدیریت و پیشگیری در سراسر کشور و دانشگاه های علوم پزشکی به همه اتحادیه های ابلاغ شده است. جزئیات این پروتکل ها نیز شامل فاصله گذاری، تامین مواد ضدعفونی نماینده و دستورالعمل های نصب شده در نانوایی هاست.

حنان نیز در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر عدم تخصیص آرد به نانوایی های صنعتی توسط شرکت بازرگانی دولتی نیز گفت: فروش گندم یارانه ای در دو شکل صورت می گیرد یکی آرد 665 تومانی که مختص خبازی های سنتی بوده و کاملاً یارانه ای است و گندم دیگر نیز 900 تومان بوده و تقریبا یارانه ای است و معمولا به حدود 23هزارنانوایی سنتی و 60 واحد صنعتی این آرد فروخته می گردد تا نان مردم تامین گردد.

وی اضافه نمود: در جلسه ای که 25 اسفندماه با حضور نمایندگان نان صنعتی برگزار گردید به دلیل پیک شیوع ویروس کرونا و افزایش تقاضا برای نان های بسته بندی اعلام کردیم علاوه بر سهمیه ای که دارند اگر تقاضا برای این نان ها بیشتر از نان سنتی شد اضافه سهمیه را در اختیار آنها خواهیم گذاشت ولی با آنالیز های اجرا شده تعیین شد در مورد این نان ها هیچ مسئله ای وجود نداشته و نان به اندازه کافی فراوری و عرضه شده است.

در ادامه این نشست خبری بیژن نوروز مقدم - رییس اتحادیه نان سنتی - با بیان اینکه نانوایان از ابتدای شیوع کرونا به دستور دولت موظف شدند بدون تعطیلی نان مردم تامین نمایند، گفت: اعضای اتحادیه نان سنتی بعد از اینکه اعلام شد همه اصناف باید در سامانه سلامت ثبت نام نمایند، ثبت نام کردند و با آنالیز های میدانی تعیین شد که بسیاری از نانوایی های فاصله گذاری را با علامت گذاشتن بر موزاییک های کف پیاده رو انجام داده اند.

هیچ اقلام بهداشتی دریافت نکردیم

وی افزود: 10روز قبل از عید درخواست اتحادیه را برای اخذ دستکش، ماسک و مواد ضدعفونی نماینده برای اعضا به مراجع مربوطه ارائه کردیم. با وجود اینکه سازمان صنعت و معدن با ما همکاری کردند و به ستاد کرونا و سپس به دانشگاه علوم پزشکی ارجاع داده شدیم ولی هنوز هیچ اقلامی دریافت نکردیم و نانوایان هنوز برای تهیه این اقلام از جیب هزینه می نمایند.

نوروز مقدم با بیان اینکه نان هنگام پخت و در حرارت بالا عاری از ویروس است و به نانوایان نیز توصیه کردیم کسی که قرار است نان را به دست مردم بدهد از دستکش استفاده کند، گفت: گاهی بازرسان سخت گیری بیش از اندازه ای دارند و بعضی نانوایان را به دلیل نوع دستکش مورد بازخواست قرار داده و از آنها تعهد گرفته اند. باید گفت وقتی آن دستکشی که مد نظر است وجود ندارد و نانوا ندارد، نباید اینگونه برخورد گردد. نانوایان سعی دارند با هزینه خود پروتکل ها را رعایت نمایند و وقتی توانشان بیش از این نیست نباید توقع بیشتری از آنها داشت.

در ادامه کرمی - رییس اتحادیه نان های حجیم و نیمه حجیم تهران - به پروتکل هایی که واحدهای فراوریی نان های حجیم و نیمه حجیم باید آن را رعایت نمایند اشاره نمود و گفت: این پروتکل ها شامل استفاده از ماسک و دستکش برای کلیه کارکنان، استفاده از کیسه و بسته بندی محصولات فراوریی، عدم استفاده از پول نقد، پرداخت وجه به وسیله دستگاه های پز، استحمام کارکنان به صورت مرتب، شست و شوی دست و صورت با آب و مواد ضدعفونی نماینده، شست و شوی کلیه سطوح، جلوگیری از ورود افراد مشکوک به بیماری و جلوگیری از ورود افرا متفرقه به کارگاه است.

وی در بخش دیگری از صحبت هایش با بیان اینکه از تقاضا داریم دولت وعده های داده شده به اصناف را پیگیری نمایند، گفت: پرداخت بیمه بیکاری، حمایت در بخش مالیات اصناف و پرداخت وام به اصناف از جمله وعده هایی است که خواهشمندیم دولت به آنها توجه کند.

هنگام خرید نان پارچه نخی یا سفره داشته باشید

همچنین قاسم زراعتکار - رییس تعاونی نانوایان سنتی تهران - با اشاره با بیان اینکه درخواست برای نان سنتی بیشتر از نان صنعتی بوده و کمبودی در زمینه تامین آرد و نان در کشور نداشتیم، توصیه کرد مصرف نمایندگان هنگام خرید نان به همراه خود پارچه نخی یا سفره داشته باشند تا رطوبت نان گرفته گردد و سپس در کیسه مورد نظر قرار دهند تا ماندگاری نان بالاتر رود.

در ادامه پابرجا - رییس اتحادیه نانوایان سنگک تهران - نیز در مورد عملکرد اتحادیه نانوایان سنگک در دوره کرونا گفت: بعضی از مشتریان از مفاد پروتکل های بهداشتی در نانوایی ها باخبر نیستند و با نانوا درگیر می شوند. از طرف وزارت بهداشت گفته می گردد که کارگران نانوایی که جلوی تنور هستند احتیاج به ماسک و دستکش ندارند ولی احتمالا مشتریان از این قضیه باخبر نیستند و با آنها درگیر می شوند.

وی با بیان اینکه نباید آرامش روانی نانوایان به خطر بیفتد، گفت: کارگران نانوایی مهاجرند و از شهرستان میهمان ما هستند اگر این افراد احساس خطر نمایند کارشان را ترک خواهند.

پابرجا با تاکید براینکه متاسفانه در نانوایی ها آرامش بهم خورده است، توضیح داد: رسانه ها باید به مردم بگویند فاصله اجتماعی را رعایت نمایند با کارگران نانوایی دعوا ننمایند. نان تا وقتی که به دست مشتری برسد سالم است. به مردم آموزش داده گردد پارچه همراه خود داشته باشند. قرار دادن نان در پلاستیک باعث فساد نان می گردد. همچین پول نقد پرداخت ننمایند.

در سرانجام نیز عباس ارشدی - مدیرکل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان تهران - اظهار کرد: در یکی - دو ماه گذشته عملیات تامین، ذخیره سازی و توزیع کالاهای اساسی از مبدا تا مقصد متوقف نشد و تمام پروتکل ها رعایت شد.

وی با بیان اینکه اصناف ما نکات بهداشتی را رعایت می نمایند، از مردم درخواست کرد که آنها نیز نکات بهداشتی را در پرداخت وجه و ایستادن در صف و... رعایت نمایند.

تفطن: مجله مطالب خواندنی سفر و گردشگری

مجله آراد: گفتگوی آزاد و اخبار روز

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 10 مهر 1400 بروزرسانی: 10 مهر 1400 گردآورنده: rahesari.ir شناسه مطلب: 8775

به "رعایت پروتکل های بهداشتی از سیلو تا نانوایی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "رعایت پروتکل های بهداشتی از سیلو تا نانوایی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید