شناسایی سیاره فوق سوزان که در آن آهن به گاز تبدیل می گردد

به گزارش راه ساری، به گزارش خبرنگاران به نقل از نیواطلس، سیاره یادشده که در فاصله 322 سال نوری از زمین قرار گرفته است، در صورت فلکی ترازو واقع شده و WASP-189 b نام گذاری شده است.

شناسایی سیاره فوق سوزان که در آن آهن به گاز تبدیل می گردد

ستاره شناسان این سیاره را به سیاره مشتری در منظومه شمسی تشبیه نموده اند که البته از آن بسیار سوزان تر بوده و گرمای آن در حدی است که آهن در سطح سیاره مذکور بخار شده و به گاز مبدل می گردد.

تا به حال بیش از 4000 سیاره در خارج از منظومه شمسی شناسایی شده و اطلاعاتی محدود در خصوص شرایط آنها به دست آمده است. اما کشف سیاره ای با چنین درجه حرارت بالا در سطح آن تا به حال سابقه نداشته است.

این سیاره اولین بار در ژانویه سال 2020 شناسایی شد و تغییرات اتفاق افتاده در منحنی نور آن در زمان عبور از برابر ستاره ای که به دور آن در حال چرخش است، موجب کشف ویژگی های خاص آن شد.

سیاره WASP-189 b 1.6 برابر مشتری بوده و 20 برابر مشتری به ستاره ای که به دور آن می چرخد، نزدیک است. WASP-189 b هر 2.7 روز یک بار به دور ستاره اش می چرخد. این ستاره هم بسیار جوان، داغ و آبی رنگ است و تنها 370 میلیون سال از عمر آن می گذرد. پهنای این ستاره 2.4 برابر زمین است و سرعت گردش آن به دور مدارش نیز بالاست.

ستاره مذکور 2200 درجه سانتیگراد گرم تر از زمین است و دمای WASP-189 b نیز به 3200 درجه سانتیگراد می رسد. گفتنی است که نقطه جوش فلز آهن 2862 درجه سانتیگراد است.

مجله زیتوا: مجله زیتوا | مجله خبری ایران و جهان پیرامون

زرین گراف: زرین گراف: عصر طلایی گرافیک

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 12 مرداد 1400 بروزرسانی: 12 مرداد 1400 گردآورنده: rahesari.ir شناسه مطلب: 11798

به "شناسایی سیاره فوق سوزان که در آن آهن به گاز تبدیل می گردد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شناسایی سیاره فوق سوزان که در آن آهن به گاز تبدیل می گردد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید