طرز تهیه حلوا با آرد ذرت (4 روش)
به گزارش راه ساری، حلوا با آرد ذرت، دسری خوشمزه برای مراسم مختلف است که می توان آن را با شکر درست کرد یا از خرما برای شیرین کردن آن استفاده نمود. در این مقاله با طرز تهیه انواع حلوا با آرد ذرت آشنا خواهید شد.
حلوا با آرد ذرت را می توان در گروه دسر های ایرانی قرار داد. هر چند در آشپزی ایرانی مقوله ای به نام دسر نداریم ولی خوردنی های شیرینی که در خاتمه غذا یا برای تفنن خورده می شوند فراوان هستند و با اندکی دستکاری می توان آن ها را به صورت مجموعه ای از دسر های متنوع درآورد و به قیاس پیشارک آن ها را پسارک نامید.
در تهیه حلوا از آرد، شکر و روغن استفاده می گردد و می توان آن را با انواع آرد نظیر آرد گندم، آرد ذرت یا آرد برنج تهیه کرد. در این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه انواع حلوا با آرد ذرت آشنا نمائیم؛ با ما همراه باشید.
طرز تهیه حلوا با آرد ذرت
موا لازم برای تهیه حلوا با آرد ذرت | |
آرد ذرت | 3 پیمانه |
خرمای بدون هسته | 500 گرم |
روغن | 2 پیمانه |
کره | 2-3 قاشق غذاخوری |
پودر دارچین | به میزان دلخواه |
دستور تهیه به روش اول
- آرد را با روغن در تابه بریزید و روی حرارت ملایم با قاشق چوبی هم بزنید تا به رنگ قهوه ای باز درآید.
- کره را اضافه کنید و هم بزنید، سپس خرما را اضافه نموده و زیر و رو کنید.
- وقتی که خرما نرم شد آن را روی حرارت ملایم با پشت قاشق ورز دهید تا با آرد و روغن مخلوط گردد و یه صورت خمیر یک دستی درآید.
- حلوای داغ را در بشقاب پهن کنید، به شکل دلخواه تزیین کنید، سپس روی آن اندکی دارچین بپاشید.
- این حلوا را به صورت داغ یا خنک سرو کنید.
- به این حلوا در مرحله پیش از برداشتن می توان 150-100 گرم مغز گردوی درشت کوب افزود، یا روی آن را با مغز گردو آرایش کرد.
- گاهی به این حلوا ماست هم اضافه می گردد.
موا لازم برای تهیه حلوا با آرد ذرت | |
آرد ذرت | 1 پیمانه |
شکر | 1 پیمانه |
روغن | 1 پیمانه |
گلاب | 1 پیمانه |
زعفران دم نموده | 2 قاشق غذاخوری |
دستور تهیه به روش دوم
- شکر را با اندکی زعفران در گلاب بریزید، روی حرارت ملایم حل کنید و آن را داغ نگه دارید.
- آرد و روغن را در تابه روی حرارت ملایم با قاشق چوبی هم بزنید تا آرد به رنگ قهوه ای پخته درآید.
- آرد را از روی حرارت برداشته و گلاب داغ را کم کم به آن اضافه کنید و هم بزنید.
- وقتی که مخلوط یکدست شد، در بشقاب پهن کنید، آن را تزیین نموده و اجازه دهید تا خنک گردد.
موا لازم برای تهیه حلوا با آرد ذرت | |
آرد ذرت | 2 پیمانه |
شکر | 1 پیمانه |
روغن | 1 پیمانه |
گلاب | 1/2 پیمانه |
زعفران دم نموده | 2 قاشق غذاخوری |
دستور تهیه به روش سوم
- شکر، زعفران و گلاب را در 1 پیمانه آب داغ حل کنید و داغ نگه دارید.
- آرد و روغن را در تابه بریزید و روی حرارت ملایم هم بزنید تا به رنگ قهوه ای باز درآید (آرد را می توان تا رنگ قهوه ای پخته تفت داد).
- شیره شکر را اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست گردد، سپس حلوا را از روی حرارت بردارید.
- حلوای داغ را در بشقاب پهن نموده، تزیین کنید و فرصت دهید تا خنک گردد.
- به شربت این حلوا می توانید یک قاشق مرباخوری زنجبیل ساییده اضافه کنید.
- این حلوا را می توانید با سه آرد گندم، ذرت، و برنج به نسبت مساوی درست کنید، در پوسته تارت قرار داده و روی آن را تزیین کنید که به حلوای سه آرد معروف است.
موا لازم برای تهیه حلوا با آرد ذرت | |
آرد ذرت | 1 پیمانه |
پودر کاکائو | 1 قاشق سوپخوری |
شکلات تخته ای | 120 گرم |
شکر | 3/4 پیمانه |
آب | 1 پیمانه |
شیر | 1 پیمانه |
کره | 80 گرم |
روغن | 2 قاشق سوپخوری |
نمک | 1/4 قاشق چایخوری |
دستور تهیه به روش چهارم
- شیر، آب و شکر را در قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید تا شکر حل گردد.
- پودر کاکائو را اضافه نموده و حدود 5 دقیقه روی حرارت ملایم هم بزنید تا مواد آغاز به جوشیدن نمایند.
- شکلات خرد شده را اضافه نموده و از روی حرارت بردارید.
- شربت را هم بزنید تا شکلات حل گردد.
- آرد و روغن را در تابه، روی حرارت ملایم تفت دهید تا به رنگ قهوه ای باز درآیند و سپس کره را اضافه کنید.
- حدود 45-40 دقیقه به تفت دادن ادامه دهید و سپس آن را از روی حرارت برداشته و نمک را اضافه کنید.
- شربت را به تدریج به آرد اضافه نموده و هم بزنید تا یکدست گردد.
- حلوا را در ظرف مورد نظر پهن نموده و به شکل دلخواه تزیین کنید.
منبع: setare.comایرانیرو: سفر به زیباترین شهرهای ایران، تبریز، مشهد، اصفهان، شیراز، یزد