طرز تهیه شیرینی کشمشی بدون فر و ابزار خاص، خوشمزه و سریع
به گزارش راه ساری، شیرینی کشمشی پایه ثابت شیرینی های عید و از دلچسب ترین شیرینی های ایرانی است. طرز پخت شیرینی کشمشی بسیار ساده است و شما می توانید تنها با چند قلم مواد شیرینی پزی، این شیرینی خوشمزه را بپزید و نوش جان کنید. شیرینی کشمشی در کنار یک لیوان چای، قهوه یا شیر گرم می تواند یک عصرانه خوشمزه و پرطرفدار پاییزی باشد. شیرینی کشمشی را می توانید با فر یا بدون آن بپزید. در این مطلب قصد داریم طرز تهیه شیرینی کشمشی بدون فر را یاد بگیریم.
مواد اولیه برای تهیه شیرینی کشمشی بدون فر
- کره گیاهی (مارگارین) 75 گرم
- پودر قند 2.3 پیمانه
- تخم مرغ 1 عدد
- وانیل 1.4 قاشق چای خوری
- کشمش پلویی 1.2 پیمانه
- ٰآرد شیرینی پزی 1 پیمانه
مراحل تهیه شیرینی کشمشی بدون فر
1. ترکیب کره و پودر قند
ابتدا مواد را از یخچال بیرون می آوریم و اجازه می دهیم تا تمام مواد به دمای محیط برسند. یک ظرف برداشته و مارگارین و پودر قند را درون آن می ریزیم. کره و پودر قند را کمی با قاشق ترکیب نموده و سپس با هم زن برقی می زنیم تا مواد نرم و یکدست شوند.
2. اضافه کردن تخم مرغ و وانیل و کشمش
یک عدد تخم مرغ را همراه با وانیل به مخلوط کره و شکر اضافه و مجددا با هم زن هم می زنیم. پس از اینکه مواد یکدست شد، با یک لیسک مواد را از اطراف ظرف در وسط آن جمع می کنیم. در این مرحله نصف پیمانه کشمش پلویی را به مواد اضافه نموده و با هم ترکیب می کنیم. کشمش را حتما از قبل شسته و خشک نموده باشید.
3. افزودن آرد
آرد سفید را ابتدا الک نموده و سپس به مواد اضافه می کنیم. برای ترکیب کردن مواد با یکدیگر از یک لیسک استفاده می کنیم و به آرامی آرد را با سایر مواد مخلوط می کنیم تا به بافتی مشابه بافت خمیر در تصویر زیر برسیم.
4. ماسوره زدن خمیر شیرینی
یک قیف برداشته و خمیر شیرینی کشمشی را درون آن ریخته و کنار می گذاریم. برای پخت شیرینی بهتر است یک تابه پهن انتخاب نموده و کف آن را کاغذ روغنی پهن کنید. حالا مواد شیرینی را با فاصله از هم کف تابه ماسوره می زنیم. فاصله بین خمیرها به این علت است که حین پخت به هم نچسبند.
5. پخت شیرینی کشمشی
بعد از ماسوره زدن خمیر شیرینی، روی شعله گاز یک شعله پخش کن قرار داده و تابه را روی آن قرار می دهیم. در تابه را می بندیم و 20 تا 30 دقیقه به شیرینی ها زمان می دهیم تا آماده شوند. بعد از اینکه اطراف شیرینی ها طلایی شد، تابه را از روی حرارت برداشته و اجازه می دهیم تا خنک شوند. پس از خنک شدن، شیرینی ها را از کاغذ روغنی جدا نموده و در ظرف سرو می چنیم.
نکات مهم درباره طرز تهیه شیرینی کشمشی بدون فر
در ادامه، نکات مهم پیرامون طرز تهیه شیرینی کشمشی بدون فر را بیان می کنیم.
- در صورتی که کره گیاهی ندارید، می توانید به همان اندازه روغن جامد بهره ببرید.
- برای عطر و طعم بهتر شیرینی می توانید از گلاب یا کمی زعفران دم نموده نیز بهره ببرید.
- برای تهیه شیرینی کشمشی در فر، حتما فر را از قبل گرم نموده و شیرینی را برای 15 تا 20 دقیقه در دمای 160 درجه قرار دهید.
- جهت قالب زدن خمیر شیرینی می توانید از اسکوپ نیز بهره ببرید.
- اگر شیرینی مدت زمان زیادی روی حرارت بماند رطوبت آن از دست می رود و خشک می گردد.
- اگر دوست دارید روی شیرینی ها ترک بخورند، بعد از قالب زدن اندازهی پودر قند روی آن ها الک کنید.
- استفاده بیش از حد از آرد نیز موجب خشکی شیرینی کشمشی خواهد شد.
- زودتر از زمان گفته شده برای پخت، در تابه را باز نکنید. خارج شدن حرارت باعث از بین رفتن پُف شیرینی می گردد.
- در صورت تمایل می توانید همراه کشمش از شکلات چیپسی نیز بهره ببرید.
- علاوه بر شکلات، از انواع مغز مانند مغز گردوی خرد شده نیز می توانید در خمیر شیرینی بهره ببرید.
- حتما هنگام قالب زدن شیرینی فاصله بین آن ها را رعایت کنید تا زمان پخت به هم نچسبند.
- عده ای برای داشتن عطر بهتر از پوست پرتقال رنده شده در خمیر شیرینی استفاده می نمایند.
سوالات متداول درباره طرز تهیه شیرینی کشمشی بدون فر
تا اینجا طرز تهیه شیرینی کشمشی بدون فر را یاد گرفتیم و نکات مهم تهیه آن را خواندیم. در ادامه به چند سوال پرتکرار درباره طرز پخت و نگهداری این شیرینی پاسخ می دهیم.
چطور می توان شیرینی کشمشی را برای مدت طولانی تری نگهداری کرد؟
برای افزایش زمان نگهداری شیرینی کشمشی، آن را از معرض هوا دور نگه دارید یا می توانید در فریزر قرار دهید.
چطور می گردد بافت شیرینی کشمشی نرم تری داشت؟
برای داشتن شیرینی کشمشی با بافت نرم، وقتی تخم مرغ را به مواد اضافه می کنید مدت زمان هم زدن را بیشتر کنید. در صورتی که مایلید شیرینی شما تُرد باشد، یک دقیقه هم زدن کافی است.
برای داشتن عطر بهتر در شیرینی از چه موادی می توان استفاده کرد؟
علاوه بر پودر وانیل می توانید از عصاره وانیل یا اندازهی پودر هل به خمیر شیرینی اضافه کنید.
منبع: کتاب کاله