مسلم بزرگمردی که هم قدم خبرنگاران است
به گزارش راه ساری، همزمانی ایام مسلمیه و روز خبرنگار که برگرفته از شهادت یک خبرنگار است، در دل خود نکاتی ارزشمند دارد که پرداختن به آن ها خالی از لطف نیست.
به گزارش گروه رسانه های خبرنگاران، حامد افروغ نوشت: برخی مناسبت ها اگرچه در تقویم تاریخ نگار یک روز را به خود نسبت می دهند، اما در حقیقت مناسبتی برای یادآوری هر روزه انسان هستند. روز خبرنگار که در ایران مصادف با سالروز شهادت غریبانه یکی از خبرنگاران ایرانی (شهید صارمی) در واقعه مزارشریف است، هر ساله در سالگرد وقوع آن (17 مرداد) با شور و هیجان خاص گرامی داشته می شود و هر ارگان و نهادی سعی در این دارد تا با تجلیل از زحمات این عزیزان بخشی از سختی کار آنها را کم کند.
آنچه که معمولا در این روز مغفول می ماند، تبیین چیستی و تدقیق در هویت این قشر از جامعه است. امسال بنا به گردش ماه قمری، روز خبرنگار و آغاز مسلمیه همزمان شدند که این همزمانی، از سر ذوق، نکاتی را به همراه دارد که پرداختن به آنها خالی از لطف نیست.
اگر از زاویه خبری به ماجرای اعزام حضرت مسلم (ع) به کوفه نگاه کنیم، فارغ از وجوه دیپلماتیک آن، اصل عزیمت ایشان به کوفه کسب خبر صحت و سقم بیعت کوفیان با امام حسین (ع) است، بیعتی که اگر پابرجا می ماند، نه تنها جهت تاریخ اسلام که جهت تاریخ بشریت را عوض می کرد. توجه به نوع انتخاب امام حسین (ع) در انتخاب سفیر برای کسب خبری به این مهمی، خود درسی مهم و از سر نکته سنجی است که می تواند در تبیین جایگاه خبر برای خبرنگاران و مخاطبان آنها روشن گرانه باشد.
مسلم (ع) قبل از آنکه سفیر و خبرنگار امام حسین (ع) باشد، پسر عموی اوست و آنطور که در منابع تاریخی آمده است، مسلم بن عقیل، برادرزاده امیرالمؤمنین (ع) و پسر عموی حسین بن علی (ع) بود. دودمانی که مسلم در آن رشد یافت، دودمان علم و فضیلت و شرف بود و خاندانی که شخصیت انسانی و اسلامی مسلم بن عقیل در آن شکل گرفت، بهترین زمینه را برای تربیت و تکامل معنوی و حماسی مسلم فراهم کرد.
از آغاز کودکی، در میان جوانان بنی هاشم به خصوص در کنار امام حسن و امام حسین (علیهماالسلام) بزرگ شد و کمالات اخلاقی و بنیان ولایت و درس های حماسه و ایثار و شجاعت را به خوبی فرا گرفت. اجداد مسلم بن عقیل کسانی چون ابوطالب و فاطمه بنت اسد بودند که در فرزندان خویش، شجاعت و ایمان و دلاوری را به ارث می گذاشتند و مسلم بن عقیل، شاخه ای پربار از این اصل و تبار بود؛ و بنا به اصل وراثت، خصلت های برجسته را از نیاکان خود به ارث برده بود.
به نقل مورخان، در زمان حکومت حضرت علی (ع) بین سال های 36 تا 40 هجری، از جانب آن امام، متصدی برخی از سِمت های نظامی در لشکر بوده است، از جمله در جنگ صفین، وقتی که امیرالمؤمنین (علیه السلام) لشکر خود را صف آرایی می کرد، امام حسن و امام حسین (علیهماالسلام) و عبدالله بن جعفر و مسلم بن عقیل را بر جناح راست سپاه، مامور کرد.
شناسنامه مسلم بن عقیل را، پیش از آن که از جهت نیاکان و سرزمین و قبیله جستجو کنیم، باید در فکر، عمل و زندگانی اش بیابیم؛ این بهترین معرف مسلم بن عقیل است. مسلم بن عقیل، در دوران خلافت علی (ع) در خدمت آن حضرت، مدافع حق بود و پس از شهادت آن امام، هرگز از حق که در خاندان او و امامت دو فرزندش، حسنین (علیهماالسلام) تجسم پیدا کرده بود جدا نشد و عاقبت هم، جان پاکش را بر این آستان فدا کرد.
اینها خلاصه ای از توصیف حضرت مسلم (ع) است که باعث می شود تا از سوی امام حسین (ع) برای کسب حیاتی ترین خبر اعزام شود. شجاعت یکی از شاخصه هایی است که اگر خبرنگاران به آن مسلح باشند، ولو در میانه جنگ روانی و رسانه ای دشمن یکه و تنها بمانند، خود را نباخته و تا آخرین نفس به حمایت از راه حق و مطالبه عدالت خواهند پرداخت و در این حالت است که دیگر جایی برای قلم فروشان باقی نمی ماند.
صداقت شاخصه دیگری است که هر خبرنگار در درج اخبار باید مورد دقت قرار دهد تا مبادا اخبار و اطلاعات نادرست به مخاطب برسد کما اینکه با رشد پدیده فضای مجازی و کمرنگ شدن پذیرش عواقب سخن در این فضا، با معضل نفاق رسانه ای طرف هستیم که عده ای با ایجاد کاربری های دروغین خود را در مقام یک خبرنگار جا زده و مداوم از صبح تا شب در حال پراکنده کردن شایعات و سخنان نابجا هستند. در این میان مواجهه شفاف و بی پیرایه با مخاطب خود عاملی در جهت زدودن نفاق رسانه ای و آشکار کردن چهره منافقان است، آنگونه که بزرگان فرموده اند: عیب پاکان زود بر مردن هویدا می شود، موی اندر شیر خالص زود پیدا می شود.
نکته مهم دیگر وفاداری به مبدا حق است. اینکه خبرنگاران علی رغم پیگیری مطالبات دیگران خود چون کوزه گران از کوزه شکسته آب می نوشند و مطالبات بر زمین مانده ای دارند بر کمتر کسی آشنای با فضای رسانه پوشیده است؛ اما همین کمبودها و نیازها نیز نباید باعث شود تا در صورت تطمیع غیر، پشت پا به مملکت و مردم خود بزند و در جبهه ای قرار گیرد که آرزویش ناکامی ملت ایران است.
ازاین رو هر چقدر شخصیت حضرت مسلم (ع) را واکاوی کنیم در میان انبوه بزرگان و صالحان، الگویی بی بدیل و در خور برای خبرنگارانی است که می خواهند سالم و سربلند زندگی کرده و با خبررسانی خود گامی برای اعتلای کشورشان بردارند.
منبع:فارس
منبع: خبرگزاری تسنیمparisro.ir: دیدار از زیباترین شهر اروپا و کشور فرانسه
italyro.ir: سفر به اروپای شگفت انگیز