میلیون ها نفر در دنیا قربانی آلودگی محیط زیست می شوند
به گزارش راه ساری، سازمان ملل متحد با استناد به نتایج یک آنالیز مبسوط هشدار داده است که آلودگی هوا، خاک، آب های زیرزمینی و دریاها موجب مرگ میلیون ها نفر در دنیا می گردد. این سازمان از دولت ها خواسته است که به طور جدی جلوی این روند را بگیرند.
به گزارش ایسنا، بنابر تازه ترین گزارش سازمان ملل متحد که روز گذشته (پنج شنبه) منتشر شده، آلودگی کره زمین به حدی رسیده است که سلامتی انسان ها را به شکل روز افزون مورد تهدید قرار می دهد. این گزارش می گوید: یا ما پیروز می شویم جلوی ادامه این روند را بگیریم یا میلیون ها نفر در نقاط مختلف دنیا از جمله آسیا و آفریقا تا نیمه قرن حاضر به مرگ زودرس دچار خواهند شد.
در ششمین گزارش چشم انداز محیط زیست سازمان ملل متحد آمده است: علت مرگ 9 میلیون نفر در سال 2015 میلادی آلودگی محیط زیست بوده است.
سازمان ملل متحد از هفت سال پیش گزارشی درباره پیش بینی وضعیت محیط زیست کره زمین می دهد که با روشی مشابه با پژوهش های کارشناسان شورای تغییرات اقلیمی تهیه می شود.
عنوان گزارش سال جاری (GEO-6) محیط زیست سالم، مردم سالم است؛ عنوانی که با توجه به وضعیت محیط زیست در دنیا بسیار خوش بینانه انتخاب شده زیرا در اصل گزارش به این برمی شود که تا چه اندازه محیط زیستی آلوده و بیمار، سلامتی انسان ها را به خطر انداخته است.
این گزارش به پنج حوزه اصلی پرداخته که شامل هوا، تنوع جانوری، آب آشامیدنی، اوزون و خاک می شود. پژوهشگران تهیه نماینده گزارش می گویند که آلودگی دو حوزه اول از بقیه بیشتر است. آلودگی هوا و گازهای گلخانه ای در حال حاضر بیشترین قربانی را می گیرد و علت بیماری های مختلف و مهاجرت میلیون ها نفر است.
نابودی تنوع جانوری
تنوع جانوری نیز از این شرایط به شدت آسیب دیده و به تخریب زیستگاه ها و نابودی بخش قابل توجهی از جانواران مختلف از جمله حشرات منجر شده است. خساراتی که بسیار شدیدند اما تاثیر مستقیم آن بر زندگی انسان ها هنوز به اندازه سایر موارد آشکار نشده است.
بنابر این گزارش از سال 1970 تا سال 2014 نزدیک به 60 درصد مهره داران از بین رفته اند. بسته به زیستگاه های مختلف 25 تا 42 درصد بی مهرگان در معرض خطر نابودی اند.
این گزارش همچنین می افزاید که مرگ زودهنگام سالانه شش تا هفت میلیون نفر در دنیا تنها به خاطر آلودگی هواست. خطرناک ترین آلودگی هم ذرات ریز معلق در هوا بر اثر سوزاندن چوب، زغال، پِهِن و نفت است.
گزارش فوق در عین حال نشان می دهد که در برخی عرصه ها نیز پیشرفت هایی حاصل شده است. از جمله در استفاده کم تر از برخی مواد شیمیایی و تشدید قوانین مربوط به جلوگیری از آلودگی هوا اما این پیشرفت ها بر اثر بدتر شدن وضعیت در سایر حوزه ها به ویژه در کشورهای در حال توسعه و اقتصادهای نوظهور عملا بی تاثیر بوده اند.
گزارش سازمان ملل اشاره به این نکته دارد که در فاصله سال های 1998 تا 2010، تعداد قوانین ملی در کشورهای مختلف برای حفاظت از محیط زیست تقریبا پنج برابر شده است. با این حال انتشار گازهای گلخانه ای نیز با وجود تمام کوشش ها برای محدود کردن آن ادامه دارد.
آلودگی اقیانوس ها
این گزارش همچنین به رها شدن سالانه هشت میلیون تن پلاستیک در اقیانوس ها اشاره نموده است. دریاها و اقیانوس ها هم چنین در معرض گرم شدن، اسیدی شدن و صید بی رویه قرار دارند. پروتئین مورد احتیاج سه میلیارد و 100 میلیون نفر در دنیا از انواع ماهی ها تامین می شود. قوانین محدود کردن صید ماهی نیز در کشورهایی که نظارت و کنترل درستی بر این عرصه نمی شود، کاری از پیش نبرده است.
هم چنین کیفیت آب آشامیدنی از سال 1990 تا کنون در اکثر مناطق بدتر شده که ناشی از ورود میکروب ها، مواد شیمیایی، فلزات سنگین یا آفت کش هاست. از هر سه نفر یک نفر هنوز دسترسی به آب آشامیدنی و توالت ندارد. هر سال یک میلیون و 400 هزار نفر بر اثر ابتلا به بیماری های قابل پیشگیری مانند اسهال و بیماری های انگلی می میرند.
مقاوم شدن در برابر آنتی بیوتیک ها
علاوه بر این به دلیل استفاده از سموم مختلف در کشاورزی، آبزی پروری و ورود این سموم به فاضلاب ها، مقاومت باکتری ها در برابر آنتی بیوتیک ها به شدت بالا رفته است. اگر دانشمندان برای این مشکل راه حلی پیدا ننمایند، باکتری های مقاوم به آنتی بیوتیک ها می توانند منجر به مرگ بسیاری از بیماران مبتلا به بیماری های عفونی شوند. برای جلوگیری از این خطر باید کشورهای بیشتری به فن آوری مدرن تصفیه فاضلاب دستیابی پیدا نمایند.
این گزارش توصیه نموده است که استفاده از آنتی بیوتیک ها برای مداوای انسان و استفاده از آن در کشاورزی تحت کنترل بیشتری قرار گیرد.
به گزارش دویچه وله، هم چنین تاکید شده است که سیاستمداران باید راهی جدید برای توسعه پایدار را انتخاب نمایند، زیرا در حال حاضر دنیا در جهت دستیابی به اهداف توسعه پایدار سازمان ملل قرار ندارد.
گزارش GEO-6 جامع ترین آنالیز محیط زیستی سازمان ملل در هفت سال اخیر است. 250 دانشمند و کارشناس از بیش از 70 کشور در این زمینه کار می نمایند. این برنامه به عنوان بخشی از پنج روز کنفرانس محیط زیستی سازمان ملل منتشر شد که تا روز آدینه در نایروبی جریان داشته است.
منبع: همشهری آنلاینparisro.ir: دیدار از زیباترین شهر اروپا و کشور فرانسه
italyro.ir: سفر به اروپای شگفت انگیز