ویتامینی که خطر سکته را افزایش می دهد
به گزارش راه ساری، کسانی که بیش از حد از ویتامین D مصرف نمایند، بیشتر در معرض حمله قلبی یا سکته مغزی قرار خواهند گرفت.
به گزارش ایسنا، سطوح کم و زیاد ویتامین D می تواند با افزایش خطر بیماری های قلبی عروقی، سکته مغزی و حمله قلبی زندگی افراد را به خطر بیندازد. محققان دانمارکی ارتباطی بین سطوح بالای ویتامین D و بیماری قلبی، سکته مغزی و مقدار مرگ و میر ناشی از انفارکتوس میوکارد پیدا کردند.
از طرفی شواهد در حال افزایش نشان می دهد که کمبود ویتامین D می تواند خطر ابتلا به پوکی استخوان، بیماری های التهابی، بیماری های قلبی عروقی، دیابت، بیماری های خودایمنی، افسردگی و بعضی سرطان ها را افزایش دهد.
پروفسور پیتر شوارتز، محقق ارشد این تحقیق، گفت: ما سطح ویتامین D را در 247 هزار و 574 دانمارکی مورد مطالعه قرار داده ایم و تا به امروز این بزرگترین پایه در دنیا برای این نوع مطالعه است.
بعلاوه مقدار مرگ و میر آنان را طی یک دوره هفت ساله پس از گرفتن نمونه خون اولیه مورد تجزیه و تحلیل قرار دادیم و در آن موقع 16 هزار و 645 بیمار جان باخته بودند. علاوه بر این ما ارتباط بین مرگ و میر آنان و سطح ویتامین D را تحلیل کردیم. آنان ارتباطی بین مقدار مرگ و میر و سطوح خیلی کم یا خیلی زیاد ویتامین D در خون پیدا کردند.
پروفسور شوارتز اظهار کرد: اگر سطح ویتامین D شما کمتر از 50 یا بیش از 100 نانومول در لیتر باشد، ارتباط بیشتری با مرگ و میر وجود دارد. ما دلیل مرگ بیماران را آنالیز نموده ایم و دریافتیم وقتی سطح ویتامین D بالای 100 باشد، به نظر می رسد که خطر مرگ ناشی از سکته مغزی یا عروق کرونر افزایش می یابد.
به عبارت دیگر سطح ویتامین D نباید خیلی کم و خیلی زیاد باشد. سطوح باید چیزی بین 50 تا 100 نانومول در لیتر باشد و مطالعه ما نشان می دهد که 70 برترین سطح است به این معنا که مصرف بیش از حد ویتامین D برای سلامتی ما مضر است؛ بنابراین این نتایج ما را وادار می نماید قبل از مصرف مکمل های ویتامین یا مواد معدنی بیشتر فکر کنیم.
منبع: فرارو