ویروس کرونا به وسیله لبنیات منتقل می گردد؟ (
به گزارش راه ساری، یکی از راه های پیشگیری از آلوده شدن به ویروس کرونا، استفاده از لبنیات صنعتی پاستوریزه و استرلیزه است؛ چرا که لبنیات سنتی از هیچ فیلتر اصولی برای آنالیز سلامت آن ها نمی گذرند.
شیوع بیماری هایی مانند تب مالت، آنفلوآنزا و اخیرا ویروس کرونا به وسیله مواد غذایی به خصوص لبنیات، همواره نگرانی هایی را در جامعه ایجاد می نماید. به گزارش خبرنگاران، به تازگی ویروس مرگبار کرونا که یکی از راه های انتقال آن مواد غذایی از جمله گوشت و تخم مرغ است، نگرانی های زیادی را در دنیا در پی داشته است. در این باره که انتقال کرونا به وسیله سایر موادغذایی مانند لبنیات ممکن است یا خیر، متخصصان تا به امروز نظر قطعی نداده اند؛ اما در واقع هیچ کس حاضر نیست به سبب مصرف لبنیات غیر بهداشتی، سلامت خانواده را به خطر بیندازد.
طبق اظهارات حسین چمنی کارشناس صنایع شیر، استفاده از لبنیات بهداشتی و پاستوریزه احتمال بروز بیماری های عفونی شناخته شده را به صفر می رساند؛ در حالی که شیر و سایر محصولات لبنی اگر به صورت سنتی، فراوری و توزیع گردد، سالم بودن آن ها تضمین نمی گردد. وی می افزاید: تمام میکروب های شناخته شده شیر با حرارت دادن در 68 درجه سانتی گراد از بین می فرایند و در فرآیند پاستوریزاسیون، شیر تا 75 درجه سانتی گراد به مدت 15 ثانیه حرارت داده شده و از سالم بودن آن اطمینان حاصل می گردد؛ بنابراین پس از بسته بندی بهداشتی، شیر تا زمانی که تاریخ انقضا دارد سالم است.
این کارشناس صنایع شیر همچنین تاکید نمود: در فرآیند استریلیزاسیون دمای شیر تا 145 درجه سانتی گراد بالا می رود و تمام میکروب ها کاملا از میان می رود. در این دما هیچ میکروب شناخته شده ای توان زیستن ندارد؛ بنابراین با اطمینان می گردد گفت میکروب های شناخته شده در شیر کاملا از میان رفته است. وی در ادامه توضیح داد: طبعا مردم امکان کنترل دما و زمان حرارت دهی و پاستوریزاسیون شیر را ندارند؛ پس راه چاره این است که مردم از لبنیات و شیر صنعتی استفاده نمایند تا از سلامت محصولاتی که مصرف می نمایند مطمئن باشند.
وی درباره اینکه در مورد لبنیات سنتی همین فرایند طی می گردد شرح داد: در توزیع شیر سنتی به مصرف نماینده می گویند شیر را بجوشان؛ یعنی دست کم 20 دقیقه جوشاندن شیر احتیاج است تا این شیر عاری از میکروب گردد. اما از آنجا که در سیستم توزیع لبنیات سنتی هیچ راه چاره و نظامی برای تشخیص و ارزیابی آلودگی و سلامت محصول وجود ندارد و از لحاظ شیمیایی، سم شناسی و خواص ظاهری مانند بو و طعم کنترلی صورت نمی گیرد و محصولات به صورت مستقیم به مصرف نماینده عرضه می گردد؛ بنابراین اگر سمی فراوری شده باشد بر اثر حرارت از بین نمی رود و حتی ممکن است میکروارگانیزم ها هم در آن زنده باشند. بنابراین توصیه می گردد شیر از یک مجموعه دارای شناسنامه که توان تشخیص بار میکروبی، آلودگی سمی و سایر شاخصه های سلامت شیر را دارد تهیه گردد و به مصرف برسد.
منبع : تابناک با تو به نقل از خبرآنلاین
منبع: پیام دلتاparisro.ir: دیدار از زیباترین شهر اروپا و کشور فرانسه
italyro.ir: سفر به اروپای شگفت انگیز