کدام مواد معدنی عامل هوس های غذایی ناسالم است؟
به گزارش راه ساری، تحقیقات علمی نشان می دھد، ھوس ھای غذایی که ما را به سمت مصرف غذاهای ناسالم سوق می دهند، نشانه احتیاج بدن به برخی از مواد معدنی خاص ھستند.

این مواد معدنی ھم در برخی از مواد غذایی ناسالم و ھم در مواد غذایی سالم یافت می شوند اما تفاوت در این است که وقتی که ما به وسیله غذاھای ناسالم اقدام به دریافت این مواد معدنی می کنیم، به درستی جذب بدن ما نمی شوند:
- ھوس خوردن شکلات و کمبود منیزیم: ما به منیزیم برای 300 واکنش بیوشیمیایی در بدن احتیاج داریم. از جمله این واکنش ھا می توان به فعل و انفعالات مربوط به آرامش و ریلکس شدن بدن، اشاره نمود. در حقیقت، نام دیگر منیزیم، ماده معدنی آرامش دھنده است. از علائم کمبود منیزیم، اضطراب، زودرنجی، بی خوابی و افزایش فشار خون است. این ماده معدنی در شکلات وجود دارد و به ھمین دلیل، افرادی که دچار کمبود منیزیم ھستند، با خوردن شکلات، احساس بھتری پیدا می نمایند و اشتیاق شدید به خوردن شکلات دارند. ما می توانیم کمبود منیزیم را با منابع سالمتری مثل سبزیجات برگ سبز تیره، دانه ھا، مغزھا، ماھی و انواع لوبیا، تامین کنیم. به این ترتیب، اشتیاق ما به مصرف بی رویه شکلات ھم کمترمی گردد.
- ھوس خوردن شیرینی جات و کمبود کروم، کربن، فسفر، سولفور و تریپتوفان: بعد از شکلات، شیرینی جات بزرگترین ھوس غذایی بسیاری از افراد به حساب می آید. بیش از پنج نوع کمبود تغذیه موجب افزایش اشتیاق به مصرف شیرینی جات می گردد. کروم (که به تنظیم قند خون یاری می نماید)، کربن (که یکی از عناصر تشکیل دھنده شکر است)، فسفر (که به فراوری انرژی در بدن یاری می نماید)، سولفور (که به سم زدایی یاری می نماید) و تریپتوفان (که تنظیم نماینده ترشح سروتونین در بدن است). بنابراین، بهترین شیوه برای کاھش ھوس شیرینی جات، تامین احتیاج بدن به مواد مغذی و مواد مغذی نام برده می باشد.
- ھوس خوردن کربوھیدرات ھای تصفیه شده و کمبود نیتروژن: اشتیاق ما به خوردن کربوھیدرات ھایی مثل پاستا و نان سفید می تواند از نشانه ھای کمبود نیتروژن باشد. نیتروژن از ترکیبات ضروری موجود در اسیدھای نوکلئیک و پروتئین در بدن است و کمبود آن می تواند به سوء تغذیه پروتئین منجر گردد. بنابراین، اگر احساس کردید که به شدت ھوس کربوھیدرات ھای تصفیه شده را دارید، از مواد غذایی نیتروژن دار بهره ببرید. اکثر مواد غذایی حاوی نیتروژن ھستند اما به شما توصیه می کنیم که از میوه و سبزیجات به عنوان منبع غنی نیتروژن، یاری بگیرید.
- سایر ھوس ھای غذایی: اگر ھوس شدید به غذاھای چرب دارید، ممکن است که دچار کمبود کلسیم باشید. منابع خوب کلسیم عبارتند از: شیر، پنیر و بروکلی. اگر اشتیاق به خوردن یخ دارید، ممکن است که به کمبود آھن مبتلا باشید. سعی کنید که مواد غذایی غنی از آھن مثل سبزیجات برگ دار، گوشت و سبزیجات دریایی را در برنامه غذایی خود جای دھید. اگر به خوردن مواد غذایی پرنمک، اشتیاق دارید، شاید دچار کمبود کلراید یا سیلیکون شده اید. سعی کنید که از ماھی، مغزھا و دانه ھا برای جبران این کمبودھا، بهره ببرید.
*منبع: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 31 خرداد 1398
بروزرسانی: 6 مهر 1399
گردآورنده: rahesari.ir
شناسه مطلب: 1539
به "کدام مواد معدنی عامل هوس های غذایی ناسالم است؟" امتیاز دهید
دیدگاه های مرتبط با "کدام مواد معدنی عامل هوس های غذایی ناسالم است؟"
* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید