درآمدزایی بخشداری ها و شوراها از گازرسانی به روستاییان، در گازرسانی روستاها چه می گذرد؟

به گزارش راه ساری، خبرنگاران: در حالی که وظیفه ذاتی بخشداری ها و شوراهای اسلامی روستا پاسخگویی به استعلام ها و دادن مجوزهای مربوطه بر اساس قانون است، این نهادها برای دادن نامه ای که نشان دهد واحدی مجاز به دریافت انشعاب گاز مسکونی است، هزینه ای قابل توجه می گیرند.

درآمدزایی بخشداری ها و شوراها از گازرسانی به روستاییان، در گازرسانی روستاها چه می گذرد؟

به گزارش خبرنگار مالی خبرنگاران، گازرسانی به روستاها و شهرها بنا بر سیاست های کلان انرژی کشور همچنان ادامه دارد و شهرها و روستاهایی که فاقد بسترهای دسترسی به شبکه سراسری گاز هستند با اجرای پروژه های گازرسانی، یک به یک به شبکه سراسری گاز طبیعی وصل می شوند.

در این بین بعضی ابهامات قانونی، بستر را برای سودجویی و درآمدزایی بعضی فراهم نموده است. براساس مجموعه مقررات و ضوابط استفاده از گاز طبیعی که در مجموعه شرکت ملی گاز ایران مورد استناد است، دریافت حق اشتراک از مشترک مستقیما از سوی شرکت ملی گاز ایران و کنندگی های این شرکت در شهرها و روستاها انجام می گردد و هیچ نهاد دیگری اجازه دریافت وجهی با عنوان حق اشتراک گاز طبیعی ندارد، اما اخیرا در روستاهای سردسیر مناطق شمالی استان تهران، پس از اخذ حق اشتراک از سوی شرکت ملی گاز ایران؛ مشترکان برای نصب انشعاب به دریافت نامه ای از شورای اسلامی روستای خود یا بخشداری منطقه راهنمایی می شوند که دریافت این نامه که در واقع مجوز دریافت حق اشتراک گاز است با دریافت مجدد هزینه حق اشتراک از سوی بخشداری ها و شوراهای اسلامی روستایی همراه است.

ساکنان چهار روستای هنزک، سینک، افجه و انباج در شمال استان تهران در تماس هایی با خبرنگاران از پرداخت چندباره حق اشتراک گاز طبیعی گلایه داشتند. یکی از ساکنان این منطقه به خبرنکار خبرنگاران گفت: زمانی که نسبت به این مسئله اعتراض کردیم، شرکت گاز گفت به ما ربطی ندارد باید نامه مربوطه را بیاورید، بخشداری مطرح کرد که ما باید هزینه های خود را با دریافت هزینه صدور مجوزها تأمین کنیم و اگر برای حق اشتراک گاز پول ندهید مجوز لازم صادر نمی گردد.

یکی دیگر از ساکنان این منطقه به خبرنگار خبرنگاران گفت: 200 هزار تومان حق انشعاب گاز به شرکت گاز پرداخت کردیم و شورای اسلامی روستا نیز برای دادن نامه مجوز دریافت حق انشعاب، 500 هزار تومان از من طلب می نماید، مگر چند بار باید هزینه حق انشعاب بدهیم؟

از دیگر ساکنان این منطقه با اشاره به اینکه اعتراض کردیم اما گفتند اگر پول ندهید گاز به شما نمی رسد، گفت: ترسیدیم به ما انشعاب گاز ندهند وگرنه پول زور نمی دادیم.

در پیگیری خبرنگار خبرنگاران این موضوع روشن شد که طبق ماده 8 آیین نامه اجرایی قانون منع فروش و واگذاری اراضی فاقد کاربری مسکونی برای امر مسکن به شرکتهای تعاونی مسکن و سایر اشخاص حقیقی و حقوقی بخشداری ها و شوراهای اسلامی روستاها در زمان نصب انشعاب از سوی شرکت ملی گاز ایران یا دیگر شرکت های خدمات رسان، می بایست با صدور نامه ای در جواب استعلام این شرکت ها، مسکونی بودن واحد مذکور را تأیید کنند که متأسفانه این نهادها با استفاده از صندلی حقوقی خود، پاسخ دادن به این استعلام شرکت ملی گاز ایران را منوط به دریافت هزینه ای قابل توجه از مشترک نموده اند.

متن این ماده قانونی بدین توضیح است: کلیه دستگاههایی که قانوناً مجاز به واگذاری زمین برای امر مسکن به اشخاص حقیقی و حقوقی می باشند، موظفند شماره، تاریخ و متن پاسخ استعلام دریافت شده از مراجع مقرر در قانون را دایر بر برخورداری زمین مورد واگذاری از کاربری مسکونی و ضوابط و مقررات متناسب با تعداد استفاده کنندگان، به طور کتبی در توافق نامه ها، صورتجلسات، ابلاغیه ها و سایر مدارک مربوط به واگذاری زمین قید کنند.

مسعود نوری - رئیس روابط عمومی و سخنگوی شرکت گاز استان تهران - در این خصوص به خبرنگار خبرنگاران گفت: هیچ نهادی جز شرکت ملی گاز ایران حق دریافت هزینه نصب انشعاب را ندارد.

وی اضافه کرد: در واقع شرکت ملی گاز ایران از محل بودجه عمومی دولت اقدام به شبکه گذاری و نصب انشعابات می نماید و آنچه از مشترکان دریافت می کنیم، هزینه نصب تجهیزات و حق اشتراک است.

سخنگوی شرکت گاز استان تهران با بیان اینکه بر اساس ماده 8 نهادهای مربوطه باید نامه ای به شرکت گاز بدهند که وصل انشعاب گاز ملک مذکور بلامانع است، گفت: اینکه بابت

صدور نامه مجوز، مجاز به دریافت پولی از مشترک هستند یا نه را نمی دانم اما طبق قانون، مجاز به دریافت پولی تحت عنوان هزینه اشتراک گاز یا نصب انشعاب گاز نیستند.

وی گفت: اگر بابت صدور مجوز از مردم پولی اخذ می گردد، نباید عنوان کنند که این هزینه بابت وصل انشعاب گاز است تا این نارضایتی در بین مشترکان ایجاد نگردد که بابت نصب انشعاب، چندمرتبه هزینه داده اند.

به گزارش خبرنگاران، خودگردان شدن نهادهایی چون شهرداری ها، بخشداری ها و حتی شوراهای اسلامی مشکلاتی را از این قبیل برای مردم به وجود آورده به طوری که در نبود قانون شفاف در مورد دریافت ها و پرداخت های این نهادها، هر گونه استعلام و پاسخ نامه را منوط به دریافت هزینه های قابل توجه از مردم می کنند در حالی که وظیفه ذاتی آنها پاسخگویی به استعلام ها و دادن مجوزهای مربوطه تحت لقای قانون است.

ایرانیرو: سفر به زیباترین شهرهای ایران، تبریز، مشهد، اصفهان، شیراز، یزد

منبع: تسنیم
انتشار: 10 مهر 1400 بروزرسانی: 10 مهر 1400 گردآورنده: rahesari.ir شناسه مطلب: 9033

به "درآمدزایی بخشداری ها و شوراها از گازرسانی به روستاییان، در گازرسانی روستاها چه می گذرد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "درآمدزایی بخشداری ها و شوراها از گازرسانی به روستاییان، در گازرسانی روستاها چه می گذرد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید