طراحی یک روش نوین گازرسانی به مناطق و روستاهای دورافتاده
به گزارش راه ساری، به گزارش خبرنگاران، پروژه ارتباط با صنعت آنالیز فنی و مالی شیوه های کاهش تعداد علمک ها و رگلاتورها در روستاها و شهرهای کوچک که طی قراردادی از سوی شرکت گاز استان لرستان با دانشگاه حکیم سبزواری منعقدشده بود با موفقیت به انتها رسید.

دکتر مهدی دیمی دشت بیاض عضو هیئت علمی دانشگاه حکیم سبزواری و مجری این طرح گفت: در این پروژه ارتباط با صنعت که انجام آن 18 ماه طول کشید هدف اصلی طراحی یک روش نوین گازرسانی به مناطق دوردست و روستاهای دورافتاده بر مبنای کاهش علمک ها و رگلاتورهای مورد احتیاج در روش معمول بوده است.
بروز برخی مسائل، گازرسانی به این مناطق را سخت و سخت و گاهی همراه با ایجاد خطراتی نموده است؛ از سوی دیگر با توجه به تعدد به کارگیری عملک ها و رگلاتورها گازرسانی در این مناطق نیز در بسیاری موارد توجیه مالی ندارد.
بر این اساس در این پروژه با مدل سازی جریان، رفتار دینامیکی گاز طبیعی در خطوط توزیع بعد از رگلاتور برحسب مسافت و تعداد مصرف کننده ها یک روش نوین برحسب تغییر فشار و ابعاد لوله طراحی شد که به یاری آن عملاً امکان گازرسانی به روستاهای دورافتاده فراهم شد.
همچنین از دستاوردهای مهم دیگر این پروژه می توان به توسعه نرم افزار بومی طراحی شبکه گاز طبیعی (NGPDS) توسط این تیم پژوهشی اشاره نمود که به یاری آن به راحتی می توان خطوط شبکه را طراحی و پارامترهای مختلف را محاسبه کرد.
منبع: خبرگزاری مهرمجله زیتوا: مجله زیتوا | مجله خبری ایران و جهان پیرامون