طرز تهیه کمپوت آناناس خانگی و وانیلی

به گزارش راه ساری، اگر وقت کافی برای تهیه دسرهای پیچیده ندارید اما دلتان می خواهد طعمی خانگی و خاص به غذا یا دسرتان اضافه کنید، طرز تهیه کمپوت آناناس یک انتخاب هوشمندانه و ساده است. فقط با چند ماده اولیه که احتمالا در آشپزخانه تان دارید، می توانید در مدت کوتاهی یک کمپوت خوش رنگ و لعاب دار درست کنید که با انواع غذاها هماهنگ می گردد. این دستور، نه تنها آسان است، بلکه نتیجه ای حرفه ای به شما می دهد.

طرز تهیه کمپوت آناناس خانگی و وانیلی

بعلاوه اگر دوست دارید با سایر میوه ها مانند زردآلو، کمپوت تهیه کنید، مطلب طرز تهیه کمپوت زردآلو، طرز تهیه کمپوت گلابی و طرز تهیه کمپوت هلو را از دست ندهید.

مواد لازم برای تهیه کمپوت آناناس

  • آناناس 1 عدد
  • شکر 1 پیمانه
  • آب آناناس 3/4 پیمانه
  • نشاسته ذرت 1 قاشق غذاخوری
  • آب 1/4 پیمانه

طرز تهیه کمپوت آناناس خانگی

مرحله اول: آماده کردن آناناس

برای پوست گرفتن و خرد کردن آناناس تازه، ابتدا آن را با آب بشویید و دو سر آن را با چاقو ببرید تا سطح صاف و ثابتی داشته باشید. سپس آناناس را به صورت ایستاده روی تخته قرار دهید و پوست آن را از بالا به پایین با چاقوی تیز و به صورت نواری جدا کنید، طوری که لکه های قهوه ای رنگ سطح میوه نیز همراه پوست کنده شوند.

اگر بعد از پوست گرفتن هنوز لکه هایی به جای مانده بود، آن ها را با نوک چاقو بیرون بیاورید. حالا می توانید آناناس را به صورت حلقه ای یا طولی برش بزنید، قسمت مرکزی سفت آن را جدا کنید و سپس هر برش را به قطعات کوچک تری مانند مکعب یا مثلث خرد کنید تا برای تهیه کمپوت آماده گردد.

مرحله دوم: حرارت دادن آناناس با شکر

در یک قابلمه میانه و روی حرارت ملایم، تکه های آناناس را به همراه شکر و آب آناناس بریزید و با قاشق چوبی یا کفگیر سیلیکونی هم بزنید تا شکر کاملاً در مایع حل گردد و ترکیب یکنواختی به دست آید.

در همین حین، در یک کاسه کوچک نشاسته ذرت را با یک چهارم پیمانه آب سرد مخلوط کنید و آن قدر هم بزنید تا کاملاً حل شده و مایعی صاف و بدون گلوله ایجاد گردد. وقتی شکر در قابلمه حل شد، اجازه دهید آناناس ها حدود پنج تا ده دقیقه بپزند تا کمی نرم شوند، اما هنوز بافت خود را حفظ نموده باشند و بیش از حد له نشوند.

مرحله سوم: افزودن نشاسته ذرت به آناناس

مخلوط نشاسته ذرت و آب را به آرامی به قابلمه اضافه کنید و هم زمان مواد را مرتب هم بزنید تا نشاسته به خوبی با شربت آناناس ترکیب گردد و از گلوله شدن آن جلوگیری گردد. از نشاسته ذرت برای بهبود غلظت کمپوت آناناس استفاده می گردد. حرارت را کمی بالا ببرید تا مخلوط به آرامی به جوش بیاید.

پس از اینکه سس آغاز به قل زدن کرد، به هم زدن ادامه دهید و اجازه دهید حدود پنج تا ده دقیقه دیگر روی حرارت بماند تا مایع به تدریج غلیظ گردد و بافتی براق، لطیف و شبیه به سس پیدا کند. در این مرحله رنگ آناناس کمی شفاف تر و طعم آن غلیظ تر و شیرین تر می گردد.

مرحله چهارم: استراحت دادن به کمپوت آناناس

مخلوط را به یک ظرف تمیز و مناسب برای نگهداری منتقل کنید. می توانید بلافاصله از آن بهره ببرید یا اجازه دهید کاملاً خنک گردد و سپس ظرف را بپوشانید و در یخچال قرار دهید. این سس را در ظرفی دربسته و در یخچال می توانید به مدت یک هفته یا بیشتر نگهداری کنید.

کمپوت آناناس وانیلی

با اضافه کردن وانیل، عطر و طعم کمپوت آناناس را به یک افزودنی متفاوت برای انواع دسرها تبدیل می کنید. این کمپوت خوش عطر را می توانید روی وافل، ماست، بستنی یا هر دسر دیگری بریزید. شما از ترکیب شیرینی طبیعی آناناس با رایحه ملایم وانیل نهایت لذت خواهید برد.

مواد لازم برای تهیه کمپوت آناناس وانیلی

  • اناناس خردشده 300 گرم
  • شکر قهوه ای 3/4 پیمانه
  • آب 1/2 پیمانه
  • آب لیمو 1 قاشق غذاخوری
  • عصاره وانیل 1 قاشق چای خوری
  • نشاسته ذرت 1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه کمپوت اناناس وانیلی

مرحله اول: خرد کردن اناناس تازه

برای آغاز، پوست آناناس تازه را بگیرید، بخش سفت مرکزی آن را جدا کنید و بقیه میوه را به قطعات نسبتاً مساوی خرد کنید تا پخت یکنواخت تری داشته باشید. اگر دسترسی به آناناس تازه ندارید، می توانید از آناناس منجمد هم بهره ببرید، فقط توجه داشته باشید که در صورت استفاده از نوع منجمد، قبل از استفاده اجازه دهید کاملاً یخ زدایی گردد.

برای یخ زدایی آناناس منجمد، ابتدا آن را از فریزر خارج کنید و درون یک ظرف قرار دهید. ظرف را در یخچال بگذارید و اجازه دهید آناناس به تدریج و طی چند ساعت یخ زدایی گردد تا بافت و طعم آن بهتر حفظ گردد. اگر زمان کمی در اختیار دارید، می توانید آناناس را در دمای اتاق قرار دهید تا سریع تر یخ آن باز گردد، اما از گرم کردن مستقیم یا استفاده از مایکروویو خودداری کنید، چون ممکن است بافت میوه له گردد و آب بیندازد.

مرحله دوم: جوشاندن شکر و آب لیمو با آب

شکر قهوه ای، آب معمولی و آب لیموترش را داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت میانه رو به ملایم قرار دهید. مواد را با قاشق هم بزنید تا شکر به خوبی در مایع حل و ترکیب یکدستی ایجاد گردد، سپس صبر کنید تا مخلوط به آرامی به جوش بیاید. به جای آب می توانید از آب اناناس و به جای شکر قهوه ای از شکر معمولی می توانید بهره ببرید.

نکته: برای تهیه کمپوت آناناس وانیلی از شکر سفید نیز می توانید بهره ببرید.

مرحله سوم: افزودن قطعات آناناس

بعد از اینکه مخلوط به جوش آمد، حرارت را کم و قطعات آناناس را به قابلمه اضافه کنید. مواد را هم بزنید تا تکه های آناناس به خوبی با شربت ترکیب شوند، سپس اجازه دهید مخلوط حدود 15 دقیقه روی حرارت ملایم بجوشد. در این مدت آناناس ها کمی نرم تر می شوند و شربت نیز کمی غلیظ تر و خوش طعم تر خواهد شد. حتماً هر چند دقیقه یک بار مواد را هم بزنید تا ته نگیرند و طعم ها به خوبی با هم ترکیب شوند.

مرحله چهارم: افزودن نشاسته ذرت

در یک کاسه کوچک، نشاسته ذرت را با یک قاشق غذاخوری آب سرد مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا کاملاً حل گردد و مایعی صاف و بدون گلوله به دست آید. سپس این مخلوط را به آرامی به قابلمه حاوی آناناس و شربت اضافه کنید و هم زمان مواد را هم بزنید تا نشاسته به طور یکنواخت پخش گردد. قابلمه را دوباره روی شعله ملایم قرار دهید و چند دقیقه حرارت دهید تا سس به غلظت دلخواه برسد و بافتی لطیف و براق پیدا کند. در این مرحله، مراقب باشید تا مواد ته نگیرند و سس یک دست باقی بماند.

مرحله پنجم: افزودن وانیل

در سرانجام کار، وانیل را به مخلوط اضافه کنیدِ مواد را خوب هم بزنید تا طعم ها به طور کامل با هم ترکیب شوند. سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید، اجازه دهید کمپوت به طور کامل خنک گردد و بعد آن را سرو کنید یا برای نگهداری در ظرف درب دار بریزید.

نکات تکمیلی برای تهیه کمپوت اناناس

در این مطلب با طرز تهیه کمپوت اناناس خانگی به صورت ساده و وانیلی آشنا شدید. با خواندن نکات تکمیلی در ادامه مطلب می توانید کمپوتی باکیفیت تر تهیه کنید.

استفاده از آب لیمو در کمپوت اناناس

آب لیمو یکی از برترین موادی است که می توانید برای تهیه این کمپوت بهره ببرید، چون نه تنها طعمی ترش و ملایم به ترکیب می دهد، بلکه از کریستالیزه شدن شکر نیز جلوگیری می نماید. وقتی آب لیمو را به مخلوط اضافه می کنید، یاری می کنید تا شکر نرم و یکنواخت باقی بماند و به صورت گلوله ای یا سفت درنیاید. در نتیجه بافت نهایی کمپوت یکدست و صاف خواهد شد.

فریز کردن کمپوت آناناس

اگر قصد دارید کمپوت را برای مدت طولانی تری نگهداری کنید، آن را در فریزر قرار دهید. مدت ماندگاری این کمپوت به صورت فریز شده دو ماه است. برای استفاده، ابتدا کمپوت را از فریزر خارج کنید و در یخچال قرار دهید تا به آرامی یخ زدایی گردد. سپس بگذارید در دمای اتاق کمی گرم گردد تا آماده مصرف باشد.

استفاده از حرارت کم یا میانه برای پخت کمپوت اناناس

پختن کمپوت را روی شعله زیاد توصیه نمی گردد، زیرا احتمال سوختن مواد آن وجود دارد. در طول فرآیند پخت، حرارت را کم یا کمی میانه نگه دارید.

نپختن کمپوت اناناس برای طولانی مدت

پس از اضافه کردن مخلوط نشاسته ذرت، کمپوت غلیظ می گردد. وقتی غلظت مخلوط بیشتر شد، دیگر به پختن ادامه ندهید. اگر کمپوت مدت طولانی پخته گردد، مخلوط پس از خنک شدن بسیار غلیظ می گردد و غلظتش برای کمپوت مناسب نخواهد بود.

تجربیات خود در خصوص طرز تهیه کمپوت اناناس خانگی را با دیگران به اشتراک بگذارید.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 5 مرداد 1404 بروزرسانی: 5 مرداد 1404 گردآورنده: rahesari.ir شناسه مطلب: 14957

به "طرز تهیه کمپوت آناناس خانگی و وانیلی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کمپوت آناناس خانگی و وانیلی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید