چطور کیک شربتی (کیک باقلوا) درست کنیم؟
به گزارش راه ساری، کیک باقلوا (کیک باقلوایی یا کیک شربتی) یکی از کیک های خوشمزه است که شاید برخی ها آن را نشناسند؛ یک کیک اسفنجی متفاوت که پس از پخت روی آن شهد یا شربت ریخته می گردد. کیک شربتی بافت نرم و طعم بسیار خوشمزه ای دارد. یکی از دلایل محبوبیت این کیک در بسیاری از شهرهای ایران، عطر و طعم این کیک است که از ترکیب هل، زعفران و گلاب می آید. کیک باقلوایی را بعد از آماده شدن به قسمت های مساوی کوچک برش می زنند تا شربت بهتر به خورد کیک برود. بافت این کیک بسیار لطیف است و برش های کوچک تر خوردن آن را هم ساده تر می نماید. با آموزش آشپزی تصویری خبرنگاران مگ همراه باشید تا طرز تهیه کیک باقلوا یا کیک شربتی در خانه را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای کیک باقلوا
- آرد سفید: 2 پیمانه
- شکر: 2 پیمانه
- تخم مرغ: 4 عدد
- روغن مایع: 1 پیمانه
- بکینگ پودر: 1 قاشق غذاخوری سر خالی
- آب: 1 پیمانه
- ماست شیرین: 1 پیمانه
- گلاب: یک چهارم پیمانه
- زعفران غلیظ دم نموده: به میزان لازم
- پودر هل: 1 قاشق چای خوری
- وانیل: 1 قاشق چای خوری
طرز تهیه کیک باقلوا (کیک شربتی)
1.
با استفاده از یک همزن برقی یا دستی، تخم مرغ ها را همراه یک لیوان شکر، پودر هل، وانیل و کمی زعفران هم بزنید. هم زدن را آنقدر ادامه دهید تا ترکیب کرم رنگ و کش دار گردد.
2.
وقتی که ترکیب کرمی و کش دار شد، ماست و روغن را به آن اضافه کنید و باز هم بزنید.
3.
در این مرحله آرد را همراه بکینگ پودر الک و در چند مرحله به مواد اضافه کنید. از اینجا به بعد مواد را با استفاده از لیسک به صورت دورانی هم بزنید.
4.
برای این کیک احتیاج به یک قالب با ابعاد 20 در 30 سانتی متر دارید. کف قالب را با استفاده از روغن جامد چرب و سپس آردپاشی کنید. پس از آردپاشی، قالب را برگردانید تا آرد اضافه از قالب بیرون بریزد.
5.
بسیار مهم است که فر را از 15 دقیقه قبل روشن کنید تا کاملا گرم گردد. مایه کیک را داخل قالب بریزید و در فر قرار دهید. در صورتی که از فر گازی استفاده می کنید، دما را روی 180 درجه و در صورتی که فر برقی دارید، دما را روی 160 درجه سانتی گراد تنظیم کنید.
6.
برای آماده کردن شربتی که باید روی کیک بریزید، یک لیوان باقی مانده از شکر را با آب، زعفران و گلاب مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید تا جوش بیاید.
7.
وقتی شکر کاملا حل شد و شربت آغاز به جوشیدن کرد، شعله گاز را خاموش کنید و شربت را کنار بگذارید تا کاملا خنک گردد.
8.
پس از خارج کردن کیک از فر حداقل 3 ساعت به آن موقع دهید تا استراحت کند. وقتی کیک شما کاملا خنک شد، آن را با یک چاقوی تیز به دلخواه برش بزنید و روی سطح آن را با استفاده از یک خلال دندان سوراخ سوراخ کنید. شربت را به آرامی روی سطح کیک بریزید. کیک را حداقل 2 ساعت در یخچال قرار دهید تا شربت کاملا به خورد آن برود.
دستور پخت و عکس: مریم ابراهیمی
چطور کوکی زنجبیلی درست کنیم؟
چطور نان خامه ای درست کنیم؟
منبع: دیجیکالا مگabuzariyon.ir: مجله خبری و تحلیلی
animal-photo.ir: آشنایی با هنر عکاسی و تصویربرداری