7 اشتباهی که ممکن است هنگام پخت کیک مرتکب شویم
به گزارش راه ساری، کیک پختن می تواند یکی از آسان ترین کارهایی باشد که انجام می دهید، فقط کافی است کمی دقت و حوصله به خرج دهید. همه ما تجربه های ناموفقی در پخت کیک داریم. گاهی کیک خمیر شده، گاهی اوقات سوخته و گاهی هم وا رفته است. ممکن است در چنین شرایطی کنار بکشید و دیگر جسارت پخت کیک را نداشته باشید. اما از قلم نیاندازید که هدف شناسایی اشتباهات و آنالیز مراحل پخت کیک است. هیچ کاری بدون تکرار و زحمت به نتیجه نمی رسد. در این مقاله می خواهیم درباره اشتباهاتی که ممکن است هنگام پخت کیک شما را دلسرد کند، صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

دستورالعمل پخت کیک را کنار خود قرار دهید
بزرگترین اشتباه هنگام پخت کیک این است که دستورالعمل را دنبال نکنید، برای مثال مقدار مواد لازم را کم یا زیادتر بهره ببرید یا برخی از مواد را جایگزین کنید. اما استفاده کم یا بیشتر از یک مواد همواره باعث خراب شدن کیک نمی گردد؛ نحوه ترکیب مواد هم نقشی موثر در پخت کیک دارد. بنابراین سعی کنید مواد لازم را مطابق دستورالعمل پیش ببرید تا متوجه شوید ایراد از مواد است یا نحوه ترکیب! اگر می خواهید تغییری در مواد لازم ایجاد کنید، یک مورد را تغییر بدهید، تا اگر کار نکرد متوجه شوید چه چیزی باعث شده کیک تان خراب گردد.
طرز تهیه چند کیک خوشمزه
- طرز تهیه کیک هویج وگان بدون گلوتن
- طرز تهیه کیک موزی با پنیر خامه ای
- طرز تهیه کیک ردولوت
اندازه دقیق آرد را بدانید
بزرگترین اشتباه بعدی اندازه گیری آرد درست نباشد یا از آن اطلاعی نداشته باشید. بسیاری از دستورالعمل ها از معیار اندازه گیری فنجان استفاده می نمایند که روش نادرستی برای اندازه گیری آرد است. استفاده از معیار فنجان می تواند تا 30 درصد مقدار آرد را کم و زیاد کند. این آرد اضافی قطعا می تواند کیک تان را خراب کند. بنابراین مقدار دقیق آرد را وزن کنید.
به جای هر فنجان آردی که در دستورالعمل ها می بینید، 130 گرم آرد وزن کنید. این مقدار برای دستورالعمل هایی است که در آن از آرد کیک نام برده می گردد.
از بیکینگ پودر کهنه استفاده نکنید
پودر قنادی یا بیکینگ پودر نوعی عامل ورآورنده است که برای ورآمدن خمیر و حجم دادن به انواع نان و کیک استفاده می گردد. عمر مفید بیکینگ پودر معمولا تا 6 ماه است. البته بعد از آن هم کار می نماید اما به خوبی قبل نه!
بنابراین هنگامی که بیکینگ پودر می خرید به تاریخ فراوری آن توجه کنید و بعد از شش ماه آن را دور بیندازید.
مواد را درست و خوب مخلوط کنید
یکی از اشتباهات دیگری که ممکن است مرتکب شوید، نحوه ترکیب کردن مایه کیک به خصوص برای کیک های مخلوط مثل کیک هویج یا کیک کره ای است. تقریبا همواره از متد کرمی شدن مایه کیک استفاده می کنید و آنقدر مواد را با هم ترکیب می کنید تا حالت نرم و لطیف پیدا کند. اما چه مقدار زمان کافی است؟! باید بگوییم که تجربه زمان کافی را دست تان می دهد و بهترین راه برای کسب تجربه این است که زیاد کیک بپزید.
از مواد سرد استفاده نکنید
خمیر کیک یک امولسیون است؛ به این معنی که ترکیبی از مواد تشکیل دهنده - مرطوب و خشک، چربی و مایع است که به طور معمول ترکیب نمی گردد. (برای مثال سس مایونز). یکی از دلایلی که امولسیون نتواند خوب به عمل آید، این است که اجزای آن خیلی سرد باشند.
قطعات جامد کره با هیچ چیز مخلوط نمی شوند. بنابراین، قبل از پخت کیک، کره، تخم مرغ، شیر و هر نوع موادی که استفاده می کنید را بیرون از یخچال بگذارید تا گرم شوند.
دمای فر را تنظیم کنید
ممکن است تعجب کنید، ولی تنظیم فر روی هر دمایی لزوما به آن معنی نیست که داخل فر هم همان دما باشد. در واقع دمای واقعی درون فر می تواند بین 25 تا 50 درجه بالا یا پایین تر گردد. این موضوع می تواند مشکل ساز باشد. برای حل این مشکل یک دماسنج بخار را داخل قفسه قرار دهید یا آن را با یک قلاب از یک قفسه آویزان کنید. سپس فر را روی دمای مورد نظر تنظیم کنید.
کیک را به طور مناسب خنک کنید
کیک تازه برای خنک شدن به گردش هوا احتیاج دارد. حتی اگر می خواهید آن را داخل یخچال یا فریزر قرار دهید و بعدا سرو کنید، اجازه دهید تا کیک کاملا با گردش هوا خنک گردد. بنابراین آن را روی یک قفسه یا سبد قرار دهید تا با گردش هوا خنک گردد.
منبع: کتاب کاله