2 طرز تهیه تاس کباب مجلسی با گوشت یا مرغ

به گزارش راه ساری، تاس کباب یک غذای ایرانی اصیل و خوشمزه است که البته در کشورهای دیگر هم به اشکال مختلف طبخ می شود. در گذشته مادربزرگ ها با آگاهی از خواص تغذیه ای بی نظیرش حداقل هفته ای یک بار بساط درست کردن تاس کباب را به پا می کردند. می دانستید اصلا تاس کباب قاجاری یکی از غذاهای مورد علاقه ناصرالدین شاه قاجار بوده و آن را معمولا با گوشت شکار درست می کردند؟ البته تاریخچه تاس کباب با گوشت شکار به زمان صفویه برمی شود و در کتاب های تاریخی به بهانه های مختلف در خصوص غذایی به اسم تاس کباب صحبت شده است. در لهجه و گویش تهرانی تاس کباب به خوراکی متشکل از بادمجان،گوجه فرنگی، گوشت، سیب زمینی و ادویه گفته می شود. در گذشته برای ادویه آن از چوب خوشبوی دارچین و تخم خردل و میوه هایی مثل به استفاده می کردند. 2 طرز تهیه تاس کباب خوشمزه و مجلسی با گوشت یا مرغ به سبک شهرهای مختلف ایران را در مجله خبرنگاران بخوانید.

2 طرز تهیه تاس کباب مجلسی با گوشت یا مرغ

طرز تهیه تاس کباب خوشمزه و مجلسی با گوشت گوسفند

مواد لازم برای 8 نفر

گوشت قلوه گاه یا گردن گوسفندی: 500 گرم

دنبه گوسفندی خرد شده: 200 گرم

پیاز: 3 عدد متوسط

سیب زمینی متوسط: 4 عدد

گوجه فرنگی: 4 عدد متوسط

رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری

آلو خورشتی: 10 عدد

نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و ادویه کاری: به مقدار لازم

آب جوشیده گرم: 2 لیوان فرانسوی

طرز تهیه

برای درست کردن تاس کباب خوشمزه و مجلسی ابتدا باید دنبه ها را کف قابلمه در یک ردیف بچینید. 1 عدد پیاز را خرد کنید و روی دنبه ها بچینید. نمک، فلفل، ادویه کاری و زردچوبه را هم روی آن ها بپاشید و در ردیف بعدی یک لایه گوشت و پیاز و ادویه و فلفل را به همین ترتیب بچینید. در ردیف آخر گوجه فرنگی و سیب زمینی را هم به صورتی ردیفی بچینید و روی آن هم فلفل و زردچوبه و نمک بپاشید. آلو خورشتی ها را روی مواد بچینید. رب گوجه فرنگی را به مقداری آب مثل یک سس درست کنید و روی مواد بریزید. 2 لیوان آب را روی مواد بریزید، درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید تاس کباب روی شعله ملایم گاز به مدت 2 الی سه ساعت خوب بپزد و جا بیفتد. تاس کباب باید کم آب و غلیظ باشد.

طرز تهیه تاس کباب خوشمزه و مجلسی با مرغ

مواد لازم برای 6 نفر

مرغ: 600 گرم

سیب زمینی: 4 عدد متوسط

بادمجان: 2 عدد

پیاز: 1 عدد درشت

هویج: 1 عدد

آلو خورشتی یا آلو بخارا: 10 عدد (آلو بخارا کمی طعم شیرین به غذا می دهد به همین دلیل اگر آلو بخارا استفاده می کنید 5 عدد کافی است)

نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه کاری: به مقدار لازم

رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری

گوجه فرنگی: 3 عدد متوسط

آب جوشیده گرم: 1 لیوان فرانسوی

طرز تهیه

برای درست کردن تاس کباب مرغ مجلسی و خوشمزه ابتدا باید مرغ ها را جداگانه کمی در روغن همراه با مقداری نمک و زردچوبه تفت دهید. حین تفت دادن مرغ ها دو قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را هم به آن ها اضافه کنید و روی شعله ملایم گاز تفت دهید تا طعم خامی رب گرفته گردد.

در این فاصله سیب زمینی، هویج، گوجه فرنگی و پیازها را به صورت حلقه ای برش بزنید. در یک قابلمه مرغ های تفت داده شده را در کف بچینید و سپس پیاز، سیب زمینی، هویج، بادمجان، گوجه فرنگی ها و آلو خورشتی را هم روی مرغ ها بچینید. روی آن ها نمک، فلفل زردچوبه و ادویه کاری بپاشید و یک لیوان آب اضافه کنید. درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید تاس کباب روی شعله ملایم گاز خوب بپزد و جا بیفتد.

طرز تهیه تاس کباب مجلسی و خوشمزه در شهرهای مختلف ایران

*در گذشته تاس کباب را در دیگ های بزرگ مسی که خیلی هم سنگین بودند بار می گذاشتند که به تاس معروف بودند به همین خاطر به این غذا تاس کباب می گویند. شما هم می توانید تاس کباب را در قابلمه مسی بار بگذارید.

*تبریزی ها برای درست کردن تاس کباب با گوشت گوسفندی به آن هویج، آلو خورشتی و کمی زعفران سابیده شده اضافه می نمایند.

*ادویه مخصوص تبریزی ها برای تاس کباب مجلسی و خوشمزه شامل ترکیبی از این ادویه هاست:

زردچوبه 2 قاشق غذاخوری

پودر زیره سبز 3 قاشق چایخوری

دارچین 1.5 قاشق چایخوری

برگ بوی پودر شده 1 قاشق چایخوری

فلفل سیاه 1 قاشق چایخوری

پودر چیلی 1 قاشق چایخوری

پودر پاپریکا 1 قاشق چایخوری

پودر تخم گشنیز 1 قاشق چایخوری

پودر هل 3/4 قاشق چایخوری

پودر جوز هندی 1/4 قاشق چایخوری

پودر زنجبیل 1 قاشق چایخوری

پودر سیر 1 قاشق چایخوری

تمام این ادویه ها را با هم ترکیب کنید و در یک ظرف درب دار نگهداری کنید تا عطر و بوی خود را حفظ نمایند. برای درست کردن تاس کباب هر بار به توجه به نوع ذائقه خود مقداری ادویه به آن اضافه کنید.

*از آن جایی که این غذا کاملا بدون روغن درست می گردد یک غذای رژیمی و بسیار سالم محسوب می گردد. حتی برای تفت دادن مرغ ها می توانید از یک قاشق مرباخوری روغن بهره ببرید یا اصلا بدون روغن و تفت و به صورت خام آن ها را کف قابلمه بچینید.

*در بسیاری از مناطق ایران به یکی از اجزای اصلی تاس کباب است. در این صورت برای یک تاس کباب 8 نفره یک عدد به درشت کافی است.

*اراکی ها برای درست کردن تاس کباب از به استفاده می نمایند. در گویش محلی استان مرکزی تاس به معنی کاسه است و تاس کباب یعنی کبابی که در کاسه ریخته می گردد البته اینجا منظور از کباب همان تکه های گوشت است.

*اگر دوست دارید مواد تاس کباب کاملا از هم مجزا باشند و له نشوند در تاس کباب گوشت گوسفند یا گوساله بهتر است ابتدا گوشت و پیاز را کف قابلمه بچینید و با دو لیوان آب به مدت یک ساعت و نیم بپزید. زمانی که گوشت پخت (لازم نیست کاملا پخته و له گردد چون یک ساعت دیگر قرار است روی حرارت باقی بماند) سایر مواد را روی گوشت بچینید و اگر آب لازم بود مقدار اضافه کنید و روی شعله ملایم گاز به پخت ادامه بدهید.

*تاس کباب یک غذای مقوی، رژیمی و بسیار سیر نماینده است به همین دلیل یک وعده غذایی مناسب برای سحر و افطار ماه رمضان هم محسوب می گردد.

*اصفهانی ها برای درست کردن تاس کباب از گوشت گوسفندی و دنده استفاده می نمایند.

*اگر از گوشت گوساله برای درست کردن تاس کباب استفاده می کنید بهتر است از گوشت فیله گوساله بهره ببرید.

*تاس کباب کاشانی حتما باید بادمجان داشته باشد.

*تاس کباب کرمانشاهی در اغلب موارد با قسمت دنده گوشت (یعنی همان بخشی که به آن دنده کباب درست می نمایند) طبخ می گردد.

*بروجردی ها به تاس کباب لوبیا چیتی اضافه می نمایند و خرم آبادی ها در تاس کباب لپه می ریزند. حبوبات را از شب قبل خیس کنید، چند بار آب آن ها را عوض کنید، در زودپز یا قابلمه بپزید و در اواسط پخت به تاس کباب اضافه کنید. می توانید گوشت و حبوبات را در زودپز بپزید.

*از انواع گوشت بوقلمون، شترمرغ و حتی شتر برای طبخ تاس کباب می توانید بهره ببرید.

*در گرجستان تاس کباب را با گوشت بره، گوجه فرنگی، بادمجان، سیب زمینی، سبزیجات و سیر می پزند و در ظرفی سفالی به نام چاناخی سرو می نمایند به همین دلیل تاس کباب گرجستانی به چاناخی مشهور است.

*مجارستانی ها و اهالی شرق اروپا به تاس کباب گولاش می گویند.

مجله سرگرمی: مجله سرگرمی، تفریحی و گردشگری

منبع: افق کوروش
انتشار: 25 مرداد 1400 بروزرسانی: 25 مرداد 1400 گردآورنده: rahesari.ir شناسه مطلب: 2914

به "2 طرز تهیه تاس کباب مجلسی با گوشت یا مرغ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "2 طرز تهیه تاس کباب مجلسی با گوشت یا مرغ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید